lauantai 4. tammikuuta 2014

lomatekemisiä

Parina viime päivänä olen mieluiten neulonut värikästä hahtuvaa ja lukenut joululahjakirjaani, Tove Janssonin elämäkertaa Tee työtä ja rakasta. Jansson on kiinnostanut ja inspiroinut minua pitkään, niin taiteilijana, kirjailijana kuin yksityishenkilönäkin, mutta aikaisempia elämäkertoja en ole kuitenkaan saanut luettua.

Joululahjoista puheen ollen, isä toivoi itselleen villasukkia, mutta jouluksi en niitä kerennyt tekemään. Sopivaa lankaakaan ei ollut, ennen kuin keksin värjätä ruosteenväristä Jannea, jota ostin kilon silloin kun Oulunkylän Lankamaailma oli juuri avattu, eli muutama hetki on siitäkin vierähtänyt. Langasta piti tulla neuletakki, mutta mönkään meni ja sitten värikään ei enää puhutellut niin paljoa. Mutta onneksi on kool-aid! 

(viime illanistujaisissa päädyttiin muuten jostain syystä puhumaan kool-aideista ja sekoittamaan kannullinen vihreää mehua maisteltavaksi, ja täytyy sanoa ettei litku ollut niin kamalan makuista kuin olin kuvitellut)Värjyksen lomassa tein muutakin, rahkavanukkaita Kotivinkin ohjeella, ja tuli oikein hyvää.


Värjäsin kolme kerää, vihreillä ja violeteilla kool-aideilla. Lopputuloksena oli selvästi aikaisempaa tummempia, suklaanvärisiä vyyhtejä, vaikka kuva saattaakin muuta väittää. Nyt on lanka, enää pitää tehdä siitä sukat.


1 kommentti:

  1. Tove on huikea. Omistan itse Boel Westinin kirjan hänestä (Sanat, kuvat, elämä) ja olihan se hienoa lukea. Tove on oikeastaan ainoa henkilö, jota voisin tituleerata idolikseni.

    VastaaPoista

Tietoja minusta

Oma valokuva
Mä elän ja teen kaikkea kivaa. Teen käsitöitä ja askartelen, pidän kielistä ja kirjallisuudesta, rakastan matkustamista ja kotona olemista. Hikoilen suunnistaen, juosten ja hiihtäen, ja tykkään tämän maailman ihmettelystä. Ja joskus aina kirjoitan näistä jutuista.