tiistai 7. tammikuuta 2014

erään talon tarina

Aloitin blogini alun perin nukkekotiharrastusta varten. Viimeisimmän nukkekotikirjoituksen löysin vuodelta 2008, jolloin osallistuin kansalaisopiston nukkekodinrakennuskurssille. Rakensin ison talon, joka on edelleen samassa vaiheessa, sillä kurssia seuraavana syksynä aloitin opiskelun ja muutin Helsinkiin ja elämään tuli hurjasti kaikkea uutta. Samalta kurssilta ostin kuitenkin myös valmiit palat pieneen nukkekotiin, joka tulikin sitten valmiiksi ennen isoa taloa. Talo on joululahja veljentyttärelleni, ja rakennusprosessi on ollut ihan kiitettävän pitkä. Viime keväänä sain talon kasaan, syksyllä sain aikaiseksi ikkunan ja lattian, ja  ihan viimeiset rakenteluhommat jäivät aatonaattoon.


 Kirjat, kukka, kynttilät ja suklaat ovat vain kuvausrekvisiittana, mutta kaikki tekstiilit ja huonekalut kuuluvat talopakettiin. Alakerran tapetti on Tigerin askartelupaperia, yläkerrassa on jotain ikivanhaa tähtikuvioista käsintehtyä paperia, jonka maalasin päältä valkoiseksi. Lattialaudat ja ulkolaudoitus ovat pahvia, pönttöuuni on Pringles-tuubi. Metalliset huonekalut löysin kirpparilta, puupöydän askartelukaupasta Tartosta. Muu tavara on itsetehtyä.

En halunnut tehdä mitään kovin kiinteitä sisustusratkaisuja, sillä talon haltija on aika askartelija itsekin. Irtotavaralle hommasin säilytyspaikaksi muumipurkin. Nyt on tyypeillä koti.

1 kommentti:

Tietoja minusta

Oma valokuva
Mä elän ja teen kaikkea kivaa. Teen käsitöitä ja askartelen, pidän kielistä ja kirjallisuudesta, rakastan matkustamista ja kotona olemista. Hikoilen suunnistaen, juosten ja hiihtäen, ja tykkään tämän maailman ihmettelystä. Ja joskus aina kirjoitan näistä jutuista.