keskiviikko 30. joulukuuta 2015

jouluisia


Joulu meni ja nautin siitä kovasti, niin muiden kanssa kuin yksinäisyydessäkin. Ensimmäistä kertaa moneen vuoteen meillä kävi pukki ja pajatunttukin oli sytyttänyt kynttilän pajan ikkunaan ja jättänyt ulos pakettikasan. Kuusi oli pitkästä aikaa salissa, jonka joulutunnelmassa viivyin monena päivänä ihan yöhön asti. Poltin kynttilää, tuoksuttelin hyasintteja ja pipareita ja suklaata, luin loppuun loput lukuhaasteen kirjat, nukahdin viltin alle.

Lahjaksi paketoin tänä vuonna monenlaista. Ompelin kangaskasseja niitä tarvitseville sekä sinisen pöytäliinan vanhemmille. Kankaan löysin Malmin Fidasta, sattui onneksi sellainen pala jossa ei hulpioihin ollut sattunut Marimekko-tekstiä, sillä silloin olisin saanut maksaa ainakin tuplahinnan. Raitasukat sain valmiiksi jo ennen aattoa, mutta yhteen paketttin paketoin vain yhden sukan ja lupauksen jälkitoimituksesta. Jo joulupäivänä aloitin valmistelut ensi joulua varten: silppusin adventtikalenterin pakettikorteiksi.

Kuusenhakureissulle en tänä vuonna päässyt, mutta kävin sitten samoissa metsissä ihan muuten vain. Matkan varrella ihmettelin maiseman mullistusta, mutta metsässä oli onneksi vielä toistaiseksi samanlaista kuin ennenkin. Vein ylijäämäleivät  riistapellolle ja ihmettelin valoa taivaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tietoja minusta

Oma valokuva
Mä elän ja teen kaikkea kivaa. Teen käsitöitä ja askartelen, pidän kielistä ja kirjallisuudesta, rakastan matkustamista ja kotona olemista. Hikoilen suunnistaen, juosten ja hiihtäen, ja tykkään tämän maailman ihmettelystä. Ja joskus aina kirjoitan näistä jutuista.