perjantai 3. huhtikuuta 2015

madli ja kevään väri


Sain valmiiksi jotain suurta ja pitkään kesken ollutta.


Kesäkuussa 2008 äiti toi minulle ison kasan lankaa tuliaiseksi Skotlannista, joukossa kaksi kerää Rowanin Kid Silk Hazea. Kesällä 2012 aloin neuloa niistä huivia ja hain jossain vaiheessa vielä yhden täydennyskerän Menitasta. Tammikuussa 2013 meinasin unohtaa kässäpussin huiveineen Varsovassa bussiin, jossa olin matkustanut edelliset 17 tuntia ja joka oli matkalla Saksaan, viime hetkellä muistin pussin penkin alta ja saatoin vähän tunkea ihmisten välistä. Uudenvuodenpäivänä 2015 otin kunnon spurtin huivin neuomisessa, ja maaliskuussa viimein tuli valmista.

 
Ohje on kirjasta Pitsihuivit neuloen, mallin nimi on Madli. Välillä oli hauska neuloa, mutta aika suuren osan ajasta kuvio tuntui liian tylsältä mutta kuitenkin liikaa keskittymistä vaativalta joka kuudes kerros toistuvine nyppyineen. Siksi varmaan kesti niin kauan. Mutta nyt on valmista ja höyhenenkevyttä, kaksimetrinen huivi painaa vaivaiset 70 grammaa.


Jossain vaiheessa ajattelin, että tämä huivi olisi niin täydellistä kuvata juuri puhjenneiden hiirenkorvien seurassa, mutta en jaksanut odottaa niin kauan, lumi käy yhtä hyvin. 


Edelleen odottelen jännittäviä tietoja, palaamisiin.

P.S. Elämä on ollut viime aikoina aika huisia, varsinkin tänään kun alkoi suunnistuskausi!

1 kommentti:

Tietoja minusta

Oma valokuva
Mä elän ja teen kaikkea kivaa. Teen käsitöitä ja askartelen, pidän kielistä ja kirjallisuudesta, rakastan matkustamista ja kotona olemista. Hikoilen suunnistaen, juosten ja hiihtäen, ja tykkään tämän maailman ihmettelystä. Ja joskus aina kirjoitan näistä jutuista.