lauantai 13. joulukuuta 2014

loma on alkanutSyksyn opinnoista selvitty ja loma aloitettu jo kivalla retkellä Turkuun! Alle vuorokauden reissulla kerkesi kivoihin kauppoihin, pariin kahvilaan ja yhteen ravintolaan, joulumarkkinoille, kävelemään pitkin jokirantaa sekä tapaamaan mukavia ihmisiä heidän kauniissa kodissaan. Ja kun aamulla vielä lumi oli peittänyt koko kauniin puutalokadun, joulutunnelmat sen kuin nousivat. Kohta on  suunta pikkujouluihin ja huomenna kotimaisemien joulutapahtumaan.

Joulukortitkin lähtivät matkaan ajoissa, ja tänä vuonna niitä tuli monia erinäköisiä. Vihreä kortti on samantyylinen kuin viimevuotiset kortit, ja niitä lähetettiinkin sellaisille, jolle ei viime vuonna korttia laitettu, kun samoja pohjia oli vielä jäljellä. Mutta eihän sitä nyt samoille ihmisille olisi voinut laittaa, sillä joissain talouksissa joulukortit ja varsinkin itsetehdyt sellaiset säilytetään vuosikausia, ja kaksi samanlaista korttia ei näyttäisi hyvältä ;)

Nyt saa sitten taas hyvällä omallatunnolla lukea kaikkea ihan muuta kuin opiskeluihin liittyvää. Olin kyllä syksylläkin iloisesti yllättynyt, kun opintoja varten ei tarvinnutkaan lukea niin paljoa kaunokirjallisuutta kuin olin luullut, vaan sai itse valita mieleisiään kirjoja. Kuvassa on muutamia tämän syksyn luettuja, eniten pidin Jäniksen vuodesta. 

Minulla on jo kouluajoista lähtien ollut yhtenä (aikaisemmin en ole tosin sitä tiedostanut) lomanaloitusrutiinina kirjastoreissu: sellainen, ettei ole hoppu mihinkään, voi lainata kaikkea mahdollista kiinnostavaa, kassikaupalla kirjoja, lehtiä ja äänikirjoja. Sellainen reissu on tiedossa sitten ensi viikolla, kun tällä viikolla en ennättännyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tietoja minusta

Oma valokuva
Mä elän ja teen kaikkea kivaa. Teen käsitöitä ja askartelen, pidän kielistä ja kirjallisuudesta, rakastan matkustamista ja kotona olemista. Hikoilen suunnistaen, juosten ja hiihtäen, ja tykkään tämän maailman ihmettelystä. Ja joskus aina kirjoitan näistä jutuista.