torstai 12. marraskuuta 2015

kuulumisia

Lueskelin vanhaa blogiani ja oli aika kivaa palata vanhoihin juttuhin ja tunnelmiin. Voisi kirjoitella vähän useammin niin on sitten myöhemminkin enemmän luettavaa ja kivoja juttuja tallessa, kun ei niitä aina muuten muista. 

Neuloin itselleni pari pipoa. Oranssi on Lett-Lopia, vihreä toimintansa lopettaneen Utunan suomenlammas-sukkalankaa, värissä Rauha&Toivo. Utunan lanka oli vyyhdillä kirkkaasti kaunein lanka, mitä ikinä olen omistanut, ja onneksi neulepinnastakin tuli kaunista. Ostin vyyhdin Sypressistä elokuussa 2009, kun olin käynyt kirjautumassa yliopistoon ja opiskelijaelämä oli ihan vasta aluillaan. Vasta nyt seitsemäntenä opiskeluvuonna raaskin avata tuon maailman kauneimman vyyhdin. 
Olen päässyt Kirjan vuoden lukuhaasteessa jo aika pitkälle, 50 teoksesta puuttuu enää seitsemän. Tässä muutama syksyn luetuista, joita kaikkia voin myös suositella.


Ruoka on juttu, josta olen viime aikoina innostunut yhä enemmän ja enemmän. Koska kirjoitan gradua kotona, olen siinä sivussa myös kokkaillut paljon ja kokeillut kaikenlaista uutta. Erityisesti olen innostunut erilaisista kasvisruuista ja käyttänyt paljon kurpitsaa. Mutta ravintoloissakin olen käynyt enemmän kuin yleensä, meille on muodostunut keskiviikosta sellainen päivä, jolloin käydään ravintolassa akselilla Alppila-Kallio-Hakaniemi. Ravintolassakäynti on kyllä yksi parhaita juttuja mitä kaupungissa voi tehdä tähän pimeään vuodenaikaan.


En ymmärrä, miten olin voinut olla yli kuukauden käymättä metsässä sieniä katsomassa, mutta maanantaina korjasin senkin asian. Pari korillista löytyi, toisen annoin vanhemmille ja toisen vien veljelle, kun omat varastot ovat vielä aika täynnä edellisvuotisiakin, mutta metsään oli kuitenkin päästävä.


Tänään on suuntana Tampere, ja huomenna siellä kädentaitomessut. Viimeksi olen ollut noilla messuilla niin kauan sitten kuin 2008. Odotan huomista innolla: ideoita, innostusta, värejä ja lankoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tietoja minusta

Oma valokuva
Mä elän ja teen kaikkea kivaa. Teen käsitöitä ja askartelen, pidän kielistä ja kirjallisuudesta, rakastan matkustamista ja kotona olemista. Hikoilen suunnistaen, juosten ja hiihtäen, ja tykkään tämän maailman ihmettelystä. Ja joskus aina kirjoitan näistä jutuista.