torstai 5. helmikuuta 2015

ompelin leivoin luin


Haluan laittaa muistiin pari ommeltua juttua.  Vuoden alussa olleella retkellä sai halutessaan tehdä muovitettuja pussukoita, joita usein tehdään karkkipapereista. Nyt oli tarjolla Tigerin papereita ja innostuin ompelemaan pusseja kaksi kappalein. Näihin tarvitsee siis vain kontaktimuovia, vetoketjun ja jotain sinne kontaktimuovin väliin. Näihin pusseihin tuli kuviopaperia näkyviin myös sisäpuolelle.

Toinen juttu on jo vähän vanhempi. Tartossa asuessa löysin kerran kirpparilta pitkän keltaisen kukkamekon, valmistusmaana Suomi ja hintana kolme euroa. Koko oli juuri sopiva, mutta en oikein keksinyt sopivaa tilannetta, jossa olisi käyttöä paksua puuvillaa olevalle pitkälle mekolle. Aikani mekkoa katseltuani uskalsin lopulta ottaa sakset käteen ja lyhentää helmaa reilusti, ja viimeisen vuoden aikana mekko on ollut käytössä monissa juhlissa. Toiseen juhlamekkooni tulee tahroja jo pelkästä vedestä ja se pitää aina viedä pesulaan, tämän voi pestä 60 asteessa.


Juhlista puheen ollen, sellaisia vietettiin täällä viikko sitten. Tulipahan taas leivottua ja testattua uusia reseptejä omilla muokkauksilla. Kuvassa on Valion reseptiä muokkaamalla tehty suklaajuustokakku, lisäksi tein sitruuna-mansikkajuustokakkua tavallisena ja vegaanisena.Kaikki onnistui tosi hyvin ja olen taas oppinut monta uutta asiaa :)


Uusiin asioihin olen tutustunut myös lukemalla, sillä innostuin vuoden alussa Helmetin eli pääkaupunkiseudun kirjastojen lukuhaasteesta. Haasteessa on 50 erilaista kohtaa, joiden mukaan voi valita luettavaa, mutta yhdellä kirjalla voi tietysti kuitata montakin kohtaa. Minä aion kuitenkin haastaa itseni ja lukea 50 kirjaa, ja tällä hetkellä olen hyvin aikataulussa, sillä meneillään on vuoden kuudes viikko ja jo seitsemäs kirja. Lukiessa edistyvät myös helpot neuleet, mutta niistä sitten enemmän joku toinen kerta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tietoja minusta

Oma valokuva
Mä elän ja teen kaikkea kivaa. Teen käsitöitä ja askartelen, pidän kielistä ja kirjallisuudesta, rakastan matkustamista ja kotona olemista. Hikoilen suunnistaen, juosten ja hiihtäen, ja tykkään tämän maailman ihmettelystä. Ja joskus aina kirjoitan näistä jutuista.