keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

vanhat langat, uudet työt

Kolmen päivän loma hektisen työrupeaman jälkeen on ollut tehokas: työt ovat unohtuneet, kavereita on käynyt kylässä, käytiin puistofestareilla ja poimimassa mansikoita ja eilen pitkällä pyöräretkellä. Olen myös aloittanut liudan uusia käsitöitä.

En ole pariin vuoteen ostanut lankaa kovinkaan paljon, sillä varastoissa on jo valmiiksi vaikka mitä, jotka olisi hyvä käyttää ennen uusia ostoksia. Tätä KyJy-projektiakaan varten en aio ostaa yhtään lankaa, vaan selvitä vanhoilla. Jos ja kun saan kaikki jutut valmiiksi, on lankavarastoon tullut paljon tyhjää tilaa. Mutta nyt niihin aloituksiin, tässä numerot 2-7.

Neljä vuotta sitten värjäilin lankoja kasviväreillä, ja yksi vyyhti 7 veljestä muuttui koivunlehtien avulla keltaiseksi. Nyt teen langasta hieman muokatut Petäjä-sukat.


Tein toukokuussa 2008 Shetland Triangle-huivin ylioppilasjuhliini, mutta langasta jäi yli puolet jäljelle. Hyvä niin, sillä huivi katosi pari vuotta sitten, ja nyt aion tehdä uuden huivin samalla mallilla.


Novita Aino oli myynnissä joskus silloin kun aloitin neulomisen, eli 2006-2007 paikkeilla. Tein langasta vaikka mitä, se on niin pehmeää ja täyttä villaa, muttei kuitenkaan huovu. Lankahyllyssäni on vielä pari kerää Ainoa, ja harmaasta tulee lapaset keltaisen talvitakkini kaveriksi.


Virossa tulee käytyä aika usein, ja aika usein tuliaisena on myös lankaa. Tämän hahtuvan ostin pari vuotta sitten ja nyt siitä tulee huovutettu istuinalusta.


Reilu pari vuotta sitten voitin blogiarvonnassa kaksi vyyhtiä ihanaa Naturwollea, joista toisesta tulikin pian kauluri. Sama kohtalo on myös toisella vyyhdillä, siitä tulee kauluri veljentytölle.


Äiti toivoo pitkiä sukkia, ja sellaiset hän saa sinisävyisistä sukkalangoista. Tämäkin kerä on ostettu monta vuotta sitten, veikkaisin vuotta 2007.


Nyt lähden taas pariksi päiväksi töihin, ja sen jälkeen onkin taas odotettavissa kässäkerho kavereiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tietoja minusta

Oma valokuva
Mä elän ja teen kaikkea kivaa. Teen käsitöitä ja askartelen, pidän kielistä ja kirjallisuudesta, rakastan matkustamista ja kotona olemista. Hikoilen suunnistaen, juosten ja hiihtäen, ja tykkään tämän maailman ihmettelystä. Ja joskus aina kirjoitan näistä jutuista.