sunnuntai 22. tammikuuta 2023

kuiske

Olin pitkin syksyä luvannut lapselle, että teen hänelle villapaidan. Joululahjahommista selvittyäni valitsin Veera Jussilan Neulekekkerit-kirjasta Kuiske-paidan ja lähdin tutkailemaan, löytyisikö siihen sopivaa lankaa. Sopiviksi osoittautuivat sadan gramman kerät Regia Silkiä sekä Purl Sohon Linen quilliä. Kerät on ostettu ihan eri puolilta maailmaa, mutta väri niissä on niin sama, ettei sitä paljaalla silmällä oikein erota, enemmänkin erottaa materiaalieron, tuo pellava näkyy kauniisti neulepinnassa. 



Aloitin paitaa vuoden lopulla ja otin mukaan uudenvuodenreissuun. Paita neulottiin ylhäältä alas, enkä edelleenkään tiedä, mitä ihmettä jossain vaiheessa tapahtui. Neuloin koko helman valmiiksi ja aloitin hihoja, kun huomaisin, että hihoista oli tulossa täysin erikokoiset. Vaikka paitaa oli soviteltukin ahkerasti, vasta hihojen kohdalla huomasin, että noin 20 silmukkaa oli jäänyt poimimatta hihalangalle ja olinkin jatkanut niillä helmaa. Raglanlevennys oli omituisesti aika keskellä, mutta en ollut sitäkään sitten aiemmin huomannut. Ei siinä sitten muuta kuin purkamaan kolme neljäsosaa kaikesta neulotusta ja uusi yritys. Onneksi helma oli tosi nopea neuloa, ei turhia kavennuksia tai levennyksiä, vain hieman lyhennettyjä kerroksia ihan lopussa. 


En tietenkään tehnyt mitään mallitilkkua ja puikkokokokin oli vahingossa puolta numeroa ohjeen suositusta pienempi, mutta ihan hyvän kokoinen paidasta tuli. Tein koon 110/116 ja tämän talven paita menee ennemminkin neulemekosta.


Tein paitaan ohjeen mukaisen raidoituksen, mutta se ei varsinaisesti kyllä näy mitenkään. Kastellessani paitaa se tuli näkyviin.




Molemmat langat tuntuivat todelliselta luksusneulomiselta, ja mikä parasta, lapsi tykkää paidastaan. Loppuun vielä tiedot muistiin:

Kuiske, koko 110/116, kirjasta Neulekekkerit (Veera Jussila)

langat: Regia Silk 4-fädig 100 g ja Purl Soho Linen Quill 73g

puikot: 3mm pyörö, 2,5mm sukkapuikot



Ensimmäinen valmistunut neule tälle vuodelle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tietoja minusta

Oma kuva
Mä elän ja teen kaikkea kivaa. Teen käsitöitä ja askartelen, pidän kielistä ja kirjallisuudesta, rakastan matkustamista ja kotona olemista. Hikoilen suunnistaen, juosten ja hiihtäen, ja tykkään tämän maailman ihmettelystä. Ja joskus aina kirjoitan näistä jutuista.