lauantai 22. huhtikuuta 2023

lunta ja aurinkoa

 Vuonna 2008 ostin Lankamaailmasta (silloinen Lankamaailma Nordia) kilon auringonkeltaista Gjestal Siljaa. Siitä on tehty useat sukat ja käytetty ainakin isoäidinneliöpeittoon, ja nyt se viimein näyttää loppuvan, kun sain valmiiksi pitkän neulepaidan tai oikeastaan -mekon. Lankahyllyyn palasi enää yksi ainoa kerä.





Aloitin paidan syksyllä 2020 etäopiskellessani, ja Zoomien äärellä paita edistyikin aika pitkälle. Kaivaessani sen taas esiin nyt talvella 2023, neulottavana olivat enää hihat ja vähän helmaa. Malli on Novitan Talvi 2019- lehdestä hieman muokattuna. Jätin alimman ison siksakraidan tekemättä ja vältyin samalla siltä, että olisi tarvinnut jatkaa kirjoneuletta hihoissa. Valkoinen lanka on jotain kotimaista karstalankaa. Tulipahan viimein valmiiksi ja on paita päätynyt jo käyttöönkin. Hetken aikaa minulla ei ollut yhtäkään käsityötä kesken. Se oli aika outoa, kun aina tuppaa olemaan kesken vähintään juuri joku tällainen isompi työ, joka syystä tai toisesta on suvantovaiheessa. Nyt on taas pari pientä hommaa kesken ja ainakin yhden isommankin projektin aloittaminen ajatuksissa.



Toinen maaliskuussa valmistunut käsityö on kirjoneulelapaset, joihin onnistuin käyttämään loppuun ainakin neljä jämäkerää. Lankoina Isoveljeä, Ainoa, Huopasta, tuntematonta karstalankaa, Nepalia ja ohutta alpakkaa.


Ensi kerralla luvassa tarina lankalauantain lankahurjasteluista.

2 kommenttia:

  1. Kiitos toisesta upeasta postauksesta. Asiantuntemuksesi näkyy loistavasti.

    VastaaPoista
  2. Viestisi oli ilo lukea! Jatka näkemyksesi jakamista. Odotan innolla lisää!

    VastaaPoista

Tietoja minusta

Oma kuva
Mä elän ja teen kaikkea kivaa. Teen käsitöitä ja askartelen, pidän kielistä ja kirjallisuudesta, rakastan matkustamista ja kotona olemista. Hikoilen suunnistaen, juosten ja hiihtäen, ja tykkään tämän maailman ihmettelystä. Ja joskus aina kirjoitan näistä jutuista.