sunnuntai 10. helmikuuta 2019

selviytymiskeinoja

Lukeminen, käsityöt, hiihto. Vuoden alussa tiesin, että työtä, jossa en ole tällä kertaa viihtynyt kovin hyvin, olisi jäljellä kolme kuukautta. Ajatus niinkin pitkästä ajasta ahdisti, mutta päätin keskittää huomioni enemmän niihin asioihin, joita teen työpäivän jälkeen. Niihin joista pidään, jotka vievät ajatukset muualle, jotka auttavat selviytymään jäljellä olevasta ajasta. Lukeminen, käsityöt, hiihto.



Vuoden ensimmäisenä päivänä sain valmiiksi yli vuoden kesken olleet kirjoneulesukat, joita olen jo ahkerasti kuluttanut työpaikan lattioita hiihdellessä. Ohje oli jostain Novita-lehdestä, mutta lopetin kirjoneulekuvion kesken, kun sen tekeminen ei vaan enää kiinnostanut yhtään, ja halusin saada sukat viimein valmiiksi.




Toiset sukat tein vierassukiksi veljentytölle, että on aina villasukat olemassa kun tulee käymään. Ainakin pari jämänöttöstä sain käytettyä ihan kokonaan.


Hiihtoladut ovat kutsuneet säännöllisesti, mutta paljon enemmänkin olisin voinut laduilla suhata. Kovin usein en vain arki-iltana ole jaksanut lähteä. Sen sijaan hiihdosta on tullut näköjään perjantai-illan vakio-ohjelma, tänäkin viikonloppuna sain sukseni ladulle perjantaina klo 21.37 ja sain hiihtää 50 minuuttia valaistua latua täysin yksin. Sitten valot sammuivat ja hetken nautin yksinäisestä matkasta pimeydessä.


Kirjoja on kulunut tänä vuonna jo 12, sekä luettuna että kuunneltuna. Tästä pinosta on luettuna Tolkien ja Nainen hytissä 10, Kankimäen uusimmassa on vielä reilu viikko laina-aikaa jäljellä, joten se pitäisi saada aloitettua. Minu Eesti on ollut kesken uudesta vuodesta, jotenkin sen lukeminen takkuaa muualla kuin Viron maaperällä. Yksi hyvä syy keksiä taas asiaa Suomenlahden toiselle puolelle. 


Enköhän näillä keinoilla kestä vielä kuusi viikkoa. Muutenkin viikot ovat menneet nyt kovalla vauhdilla. Varmaan äkkiä huomaan, että on tullut viimeisen työviikkoni perjantai ja saan miettiä pakattavia tavaroita, joiden kanssa hyppään junaan kohti Lappia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tietoja minusta

Oma kuva
Mä elän ja teen kaikkea kivaa. Teen käsitöitä ja askartelen, pidän kielistä ja kirjallisuudesta, rakastan matkustamista ja kotona olemista. Hikoilen suunnistaen, juosten ja hiihtäen, ja tykkään tämän maailman ihmettelystä. Ja joskus aina kirjoitan näistä jutuista.