tiistai 28. helmikuuta 2023

viimeinen helmikuuta

Kuukausi sitten, sinä päivänä kun kirjoitin edellisen kerran, käytin lähes koko päivän villahaalarin neulomiseen. Jäljelle jäivät vain ainaoikeinreunus ja napit, ja tavoitteena oli saada haalari valmiiksi seuraavana päivänä. Niin ei käynyt, koska tyyppi, joka saa haalaria jossain vaihessa käyttää, syntyi seuraavana aamuna. Valmista tuli sitten parin viikon päästä, kun elämä oli taas vähän asettunut uomiinsa. 


Aloitin haalarin isänpäiväviikonloppuna, kun lähdin isäni kanssa päiväretkelle Mikkeliin. Yksi lankakerä ja puikot oli juuri sopiva reissutyö junaan ja ensimmäinen hiha joutui jo pitkälle silloin. Itselle muistiin, että nämä kaksi kerää Nallea olivat osa joulukuussa 2021 ostettuja niinkutsuttuja paniikkilankoja, joista suurin osa on jo käytetty.


Hiiri-vauvan haalari, koko 68/74 (Novita talvi 2020, myös täällä)

lanka: Novita Nalle 170 g

puikot: 3,5mm ja 3mm pyöröt


Toinen hiljattain valmistunut käsityö on samalla ensimmäinen joululahja. Hieman ennen viime joulua tuli tieto, että yhdet lahjottavat toivoisivat erityisesti ohuita villasukkia. Sellaisia ei viimetingassa oikein ehtinyt tekemään, mutta nytpä on ensimmäinen pari ensi joulua varten valmiina. Näitä sukkia neuloin kahdella eri sairaalareissulla, onneksi olin tajunnut aloittaa helpon sukkaprojektin, ei varmaan muu neulominen olisi siinä tilanteessa välttämättä luonnistunut. Neuloessa tuli katsottua samalla jokunen jakso laatuohjelmia, kuten Simpsoneita, Himohamstraajia ja Hengenvaarallisesti lihavaa ;DJoululahjasukat

lanka: Drops Fabel ja Regia Galaxy 68g

puikot: 2,25mm sukkapuikot


Seuraavana on tarkoitus saada valmiiksi ainakin pari vuotta kesken ollut villapaita, paljoa ei enää puutu. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tietoja minusta

Oma kuva
Mä elän ja teen kaikkea kivaa. Teen käsitöitä ja askartelen, pidän kielistä ja kirjallisuudesta, rakastan matkustamista ja kotona olemista. Hikoilen suunnistaen, juosten ja hiihtäen, ja tykkään tämän maailman ihmettelystä. Ja joskus aina kirjoitan näistä jutuista.