perjantai 4. tammikuuta 2019

viime ja toissa vuodelta

Vuosi vaihtui uudeksi, mutta haluan laittaa muistiin käsitöitä, joista osa on jo vuodelta 2017, eli toissa vuodelta. Huimaa, miten nopeaa aika menee. Tänä vuonnakin on jo yksi käsityö valmistunut, mutta jätetään se tuonnemmaksi.

Perhossukat olivat kesken aika pitkään, helmikuusta 2012 kesään 2018. Jotenkin varpaista aloittaminen ja yksinkertainen pitsikuvio hidasti hommaa, ei vaan tehnyt mieli neuloa, kaipasin jotain yksinkertaisempaa. Niinä harvoina hetkinä, kun jaksoin tehdä jotain vähänkin monimutkaisempaa, pääsivät nämäkin sitten kuitenkin valmistumaan. Ohje Butterfly Garden, lanka Austermann Step.


Perusvillasukkia teen mieluiten ja niitä myös käytössä kuluu, en käytä muita sukkia kuin urheillessa ja joskus kesällä. Harmaat lähtivät maailmalle, sateenkaaret Tampereelle, vihreät jäivät omaan käyttöön mutta eivät kestäneet sitä alkuunkaan ja ne heitin jo pois. En muista lankaa, mutta sukkalankaa oli olevinaan.




Jämälankalapaset lähtivät myöskin Tampereelle jo edelliseksi jouluksi, lankoina lämpimiä Nepalia ja Lett-Lopia. Nyt olen keräillyt jälleen lapaspaksuisia pikkukeriä, innostaisi tehdä vaikka useampi pari, kun lapasillakin on taipumus hajota tai hukkua.


Kesällä aloitin Amerikan-matkalla ohuet sukat yhdestä ikuisuuslangasta. Ehkä joskus vuonna 2006 tai vastaavaa, kun lahtelainen Lankakauppa Heini oli olemassa ja vanhoissa tiloissaan, ostin kaksi kerää vähän levotonta Regiaa, Kaffe Fasset designia. Lanka rauhoittui huomattavasti punaisen Fabelin kaverina ja syksyllä käytinkin sukkia paljon ja nyt ne odottelevat jo toista parsintakierrosta.


Viljan väristä 7 veljestä oli jostain tullut kaksi kerää. Tein yhdet ihan yksiväriset perussukat jo aikaisemmin ja toiset syksyllä valkoisilla raidoilla omaan käyttöön.


Loppuvuodesta innostuin taas jämälangoista sen vähän mitä neuloin ja sama innostus jatkuu edelleen. Neuloin yhdet isommat sukat joku keräys mielessäni, mutta ne menivätkin sitten veljelleni, joka joulunviettoon tullessaan oli unohtanut villasukkansa kotiin. Onneksi pystyin heti sukkia kysyttäessä kaivamaan puusohvan kannen alta sopivat, tuntui kivalta.


Yhdet isommat lapaset odottavat vielä sohvassa kohdettaan, lankana kymmenen vuoden takaista Novita Ainoa.  


Ainoan neulotun joululahjan sain valmiiksi aatonaattona, metsäiset sukat isälle vihreistä ja harmaista jämälangoista. 

Pidin viime vuonna vähän kirjaa, paljonko olen kuluttanut lankaa ja yllätyin iloisesti: noin puolitoista kiloa, vaikka tuntuu että olen neulonut paljon vähemmän kuin aikaisemmin. Ostokset ovat myös pysyneet kurissa, vuoden ainoan lankavyyhtini ostin Amerikassa Länsi-Virginian pääkaupungin Charlestonin ihanasta lankakaupasta.  Aion jatkaa tänäkin vuonna lankojeni vähentämistä, ja vuosi on toistaiseksi lähtenyt hyvin käyntiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tietoja minusta

Oma kuva
Mä elän ja teen kaikkea kivaa. Teen käsitöitä ja askartelen, pidän kielistä ja kirjallisuudesta, rakastan matkustamista ja kotona olemista. Hikoilen suunnistaen, juosten ja hiihtäen, ja tykkään tämän maailman ihmettelystä. Ja joskus aina kirjoitan näistä jutuista.