keskiviikko 5. helmikuuta 2014

pidän näistä päivistä









Oltiin viikonloppu lumen keskellä, kissaa ruokkimassa ja taloa vahtimassa. Matkalla pysähdyttiin Keravalle ostoksille, taisi olla ensimmäinen kerta Keravalla muualla kuin asemalla. Tehtiin vähän töitä ja opiskelujuttuja, syötiin pakastimesta kaalilaatikkoa. Käytiin tuntemattomilla kirppareilla ja kaupassa, sitten tehtiin ruokaa, katsottiin kaksi leffaa ja leivottiin. Luin vanhoja lehtiä, moikkasin uutta naapuria postilaatikolla ja innostuin lumitöistä, kun viimein satoi paljon lunta. Sunnuntaina ajeltiin takaisin ja mentiin partioon syömään jäätelöä ja nauramaan. Tällaisista viikonlopuista pidän.

Viime viikon täpötäysinä luentopäivinä tein valmiiksi toisenkin sukan kummitädilleni.Monena yön en ehtinyt nukkumaan kuin neljä tuntia, mutta sukan kanssa pysyin jotakuinkin hereillä aamuluennoilla. Samalla haavelin uusista käsityösuunnitelmista, niitä tulee aina paljon juuri silloin kun ei kerkeä edes nukkumaan saati aloittaa jotain uutta.

Tänä keväänä saan ja joudun lukemaan paljon,sillä olen kolmella kirjallisuuskurssilla. Viron kirjallisuushistoria ja lastenkirjallisuus, sekä Saksan kirjallisuushistoria. Lisäksi kirjastosta on hypännyt mukaan paljon muutakin mielenkiintoista, vaikka pitäisi lukea noita kurssikirjoja, ettei tule paniikkia keväällä, kun tentit ja harjoittelu puskevat samaan aikaan päälle.Kanin nimeltä Jumala ja Myöhempien aikojen pyhät luin jo, ja ne olivat pitkästä aikaa ensimmäiset kirjat, jotka oikeasti nappasivat mukaansa ja saivat unohtamaa ajan ja paikan. Oli kiva lukea luentotauolla ja unohtaa, että vielä on 6-10 tuntia luentoja jäljellä. Lyssnerskan lainasin siksi, että tulisi tehtyä vähän jotain ruotsinkin kanssa ennen harjoittelua, kun viime aikoina saksa ja etenkin viro ovat tehokkaasti täyttäneet niin opiskelu- kuin vapaa-ajankin, ja ruotsi on jäänyt paitsioon. Etten mene sitten ihan änkyttäen oppilaiden eteen.

Vielä pari päivää yritän ahkerasti tehdä opiskelujuttuja, sitten otan sukset ja pakkaan kassin täyteen kirjoja, ja hyppään yöjunaan kohti Levi-viikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tietoja minusta

Oma kuva
Mä elän ja teen kaikkea kivaa. Teen käsitöitä ja askartelen, pidän kielistä ja kirjallisuudesta, rakastan matkustamista ja kotona olemista. Hikoilen suunnistaen, juosten ja hiihtäen, ja tykkään tämän maailman ihmettelystä. Ja joskus aina kirjoitan näistä jutuista.