lauantai 29. joulukuuta 2012

vuoden viimeiset valmiit

Valmiita neuleita on kertynyt taas muutama. Viimeisimmäksi ovat valmistuneet aluslapaset alpakkajämistä, ja niistä tuli mielestäni tosi harmooniset. Lankana TeeTeen ja Alvitan alpakkaa. Neuloin näitä mm. jouluyönä, musiikkia kuunnellen ja suklaata syöden.


Nämä seuraavat alpakkalapaset valmistuivat jo pari kuukautta sitten, mutta ajattelin vielä kirjailla niihin jotain, mutta se sitten jäi. Nämä päätyivät lahjaksi, eräs meijän perheelle tärkeä tyyppi löytää ne huomenna paketistaan. Lanka TeeTeen alpakkaa.


Kun joululahjat olivat tulleet valmiiksi jo viikkoa ennen joulua, halusin neuloa jotein pientä ja suloista. Yksi lähiaikoina syntyvä saakin sitten pehmeääkin pehmoisemmat sydänsukat. Lanka Austermannin Bamboo Softia.


Neuleiden lisäksi haluan laittaa itselleni muistiin tämän joulun parhaan paketointi-ideani. Kävi ilmi, että yksi ystävä pitää paljon ketuista, ja koska olin jo pidempään kerännyt kettukarkkipapereita askartelua varten, niin siitähän se idea sitten lähti. Maalasin turhan laatikon (Carcassonen lisäosalaatikko) valkoisella akryylimaalilla, ja sitten liimasin decoupagelakalla karkkipapereita laatikon kanteen. Asettelin paperit tarkasti päällekkäin, joten ketturaita jatkuu katkeamattomana kannen yli. Laatikosta tuli mielestäni tosi kiva, ja jatkossa sitä voi käyttää uudestaan pakettina tai sitten tavaransäilytykseen.



Tässä tämän vuoden viimeiset jutut, ensi vuonna uusia juttuja kunhan kotiudun reissusta.


Ihanaa uutta vuotta kaikille tänne eksyneille!

maanantai 24. joulukuuta 2012

kuusta etsimässä









Tänään on harmittanut, mutta kuusenhakureissu oli mukava. Silloin joskus lapsuudessa reissuun lähtivät  vaari, isä ja tämän kolme veljeä, sekä sekalainen seurakunta meitä lapsia. Kuusia haettiin useaan talouteen, ja etsintä saattoi kestää tunteja. Nykyään haetaan vain yksi kuusi, isän kanssa kahdestaan, ja reissussa menee korkeintaan tunti.


Leppoisaa joulua!

perjantai 7. joulukuuta 2012

tällä viikolla

En ole tällä viikolla oikein saanut mitään opiskelujuttuja etenemään, olen jo liian joulutunnelmissa. Kuitenkaan en osaa oikein tarttua mihinkään käsityöhönkään, kun on tunne, että pitäisi tehdä jotain muuta. Olenkin sitten purkanut tarmoani siivoamiseen, ihan hyödyllisesti siis. Eilen leivoin myös pipareita, tänään tulee pikkujouluvieraita.

Eilen illalla tartuin kuitenkin kierrätyskeskuksesta ostamaani tyynyyn, joka oli vailla päällistä. Muutama siksak ja suora ommel ompelukoneella, ja tunsin taas saaneeni jotain konkreettista aikaiseksi. Se on aika kiva tunne.

Alkuviikosta sain valmiiksi seminaarisukat. Olin niin yllättynyt, että lankavarastostani löytyi sekä mustaa että valkoista sukkalankaa, että piti ihan sen takia neuloa tasaraitasukat, jotka pitivät hereillä tylsässä tutkimusseminaarissa.


Nyt pitäisi sitten keksiä, mitä neuloisin seuraavaksi. En tiedä, haluanko enää neuloa mitään joululahjaksi. Olen lahjojen suhteen aikaisessa tänä vuonna, yleensä neulon vauhdilla vielä aatonaattonakin. Ehkä nyt keksin sitten jotain itselleni.

maanantai 3. joulukuuta 2012

rento talvipäivä





Viime viikon torstai oli todella rento päivä. Ei tarvinnut lähteä yliopistolle tai koululle, saattoi vain viettää talvisen päivän kivoja juttuja puuhaillen. Se ainoa opiskelujuttukin, jota hiukan tein, tuntui mielekkäältä ja kiinnostavalta. Sain ihan hirveästi asioita aikaiseksi: siivottua sotkuisia nurkkia, käytyä uudessa S-marketissa ja sen yhteydessä olevassa Fidassa (ihan huippu lakanalöytö!), käveltyä pitkän matkan lumisateessa, kirjoitettua tutkimussuunnitelmaa, kuunneltua äänikirjaa ja kokattua hyvää ruokaa. Ja tehtyä joulukortteja, tällä kertaa ihan omaan käyttöön, kun edelliset menivät vanhemmilleni. En nykyään enää oikein osta mitään askartelukaupoista, kun sopivaa materiaalia ainakin korttiaskarteluun tuppaa tulemaan enemmän vastaan kuin ennätän käyttää. Näissä korteissa on mm. kakunalusmuovia, Marianne-mainosta ja hääkarkkinauhoja.

Tietoja minusta

Oma kuva
Mä elän ja teen kaikkea kivaa. Teen käsitöitä ja askartelen, pidän kielistä ja kirjallisuudesta, rakastan matkustamista ja kotona olemista. Hikoilen suunnistaen, juosten ja hiihtäen, ja tykkään tämän maailman ihmettelystä. Ja joskus aina kirjoitan näistä jutuista.